Saturday, 12 November 2011

PRODUK KECANTIKAN SRI MAWAR

Sri mawar kosmetik dirumus khas secara semulajadi berasaskan pati AHA buah-buahan dan bunga-bungaan yang segar serta ekstrak protein sayur. Sri mawar dapat membantu menghilangkan jeragat dan minyak yang berlebihan diwajah.

Sri mawar dapat menghaluskan kulit wajah, merapatkan liang pori, melembabkan kulit yang kering, melindungi kulit dari pancaran sinar UV dan mencerahkan kulit wajah serta menggebukan kulit wajah secara semulajadi.

Sri mawar dapat mengembalikan keyakinan diri dan menyerlahkan kejelitaan sebenar anda, dalam masa 2 minggu kegunaan produk. Gunalah produk Sri mawar tanpa rasa ragu kerana ianya selamat dan halal tanpa pengelupasan yang teruk, tanpa irritasi (tidak menyakitkan kulit), tanpa bahan larangan seperti lemak haiwan dan HIDROQUINONE serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Alamilah Kecantikan yang berkekalan dan kegembiraan yang berpanjangan..............


1 SET RM 75.00

 
                                                  1 SET RM75.00


Sebelum kita memilih kosmetik yang kita gunakan hendaklah kita mengenal jenis kulit kita, apakah termasuk kering, berminyak, kombinasi atau normal. Kerana setiap jenis kulit memerlukan perawatan yang berbeza-beza. Bagi wanita yang bekerja senantiasa menggunakan kosmetik sepanjang hari sehingga harus membersihkan kulit wajah setiap hari, agar tidak kelihatan kusam.

Untuk mendapatkan kulit yang sihat memerlukan kesihatan tubuh secara total. Luangkan waktu untuk bersenam. Untuk tata rias wajah yang baik hendaklah sesuai dengan jenis kulit, warna kulit, rambut, mata dan busana.

KETAHUILAH JENIS KULIT KAMU

1. Jenis kulit Normal- Pori-pori tidak terlihat, tampak cerah dan segar. Kulit ini sangat mudah dirawat, tidak perlu banyak memerlukan kosmetik, dapat menghasikan make up yang halus dan tahan lama.

2. Jenis kulit Kering- kulit tipis, pori-pori tdk terlihat, nampak suram dan kusam. Kulit ini disebabkan kelenjar minyak kurang aktif bekerja, sehingga minyak yang dihasilkan kurang, cenderung mudah kedut, untuk merawatnya gunakan krim malam.

Ataukah termasuk dalam kategori yang ini :

3. Jenis kulit berminyak- Kulit tebal, pori-pori terbuka, basah, berkilat dan
berminyak. Kulit ini disebabkan oleh kelenjar minyak yang aktif bekerja sehingga mengeluarkan minyak yang berlebihan.Kulit ini mudah menjadi kotor dan berjerawat.

4. Jenis kulit sensitif- Kulit yang tidak tahan dengan kosmetik yang mengandungi alkohol, mudah terasa panas dan gatal-gatal. (KK-red)

UNTUK KULIT BERJERAWAT & BERMINYAK


1. Susu Pembersih (200ml) RM 45.00 

Losyen yang diperkaya dengan Vitamin E ini berkesan untuk membersihkan mukasecara lembut dari sisa alat solek, minyak dan kekotoran. Gunakan sebelum mencuci dengan Buih Pembersih. Sesuai untuk semua jenis kulit.
Cara-cara: Ratakan susu keseluruh muka dan leher. Urut secara membulat dan lap dengan tisu. Kemudian bilaskan dengan air. Gunakan setiap kali sebelum Buih Pembersih.


2. Buih Pembersih Jerawat (120ml) RM 45.00

Buih Pembersih ini diperkaya dengan bahan-bahan aktif Yang dapat menolong kulit bermasalah seperti jerawat dan berminyak dengan mematikan dan menghalang pertumbuhan jerawat serta mengurangkan minyak yang berlebihan. Ia juga dapat menghaluskan dan memperbaiki tisu-tisu muka yang rosak. Gunakan selepas Susu Pembersih.Cara-cara: Pamkan Buih Pembersih di atas telapak tangan dan campurkan dengan sedikit air. Gosok sehingga menjadi buih dan ratakan keseluruh muka. Urut secara bulatan dan akhir sekali bilas muka dengan air bersih. Gunakan selepas Susu Pembersih.

3. Penyegar Jerawat (200ml) RM45.00
Diperkaya dengan ekstrak enzim antibiotic dan peppermint untuk mematikan jerawat dan kuman-kuman. Ia dapat mengecilkan pori-pori serta menghaluskan wajah. Gunakan selepas buih Pembersih Jerawat.
Cara-cara: Pamkan pada kapas dan sapu ke seluruh muka dengan cara ke atas. Gunakan selepas Buih Pembersih(jerawat).4. Krim Kecantikan (20gm) RM65.00 
Kandungan AHA dari pati buah-buahan yang segar mampu merangsang pertumbuhan sel-sel kulit baru yang mati akibat melanin seperti jeragat, bekas jerawat dan parut-parut. Sesuai untuk semua jenis kulit.Gunakan pada waktu siang dan malam.
Cara-cara: Sapu pada seluruh muka dan ratakan. Gunakan pada waktu siang dan malam selepas Penyegar atau Losyen Rawatan.5. Krim Pelindung UV(20gm) RM70.00

Mengandungi Vitamin B2 & E serta ramuan khas untuk melindungi kulit dari sinaran Ultra ungu yang boleh menyebabkan sel kulit mati dan kusam. Ia juga dapat mencerah dan melicinkan kulit. Gunakan pada waktu siang selepas Krim Kecantikan.Cara-cara: Sapu pada seluruh muka dan ratakan. Gunakan pada waktu siang selepas Krim Kecantikan.

UNTUK KULIT NORMAL

1. Susu Pembersih(200ml) RM45.00

Losyen yang diperkaya dengan Vitamin E ini berkesan untuk membersihkan muka secara lembut dari sisa alat solek, minyak dan kekotoran. Gunakan sebelum mencuci dengan Buih Pembersih. Sesuai untuk semua jenis kulit.
Cara-cara: Ratakan susu keseluruh muka dan leher. Urut secara membulat dan lap dengan tisu. Kemudian bilaskan dengan air. Gunakan setiap kali sebelum Buih Pembersih.


2. Buih Pembersih Normal(120ml) RM 45.00

Diperbuat dari ekstrak protein sayuran dan buih pembersih aktif. Ianya dapat membersih secara lebih mendalam serta melembutkan dan menghaluskan kulit muka. Gunakan selepas Susu Pembersih. Sesuai untuk kulit normal dan kering.Cara-cara: Pamkan Buih Pembersih di atas telapak tangan dan campurkan dengan sedikit air. Gosok sehingga menjadi buih dan ratakan keseluruh muka. Urut secara bulatan dan akhir sekali bilas muka dengan air bersih. Gunakan selepas Susu Pembersih.3. Penyegar Normal (200ml) RM45.00
Diperbuat dari pati buah-buahan dan bunga-bungaan yang khas untuk kulit Normal dan kering dengan memberi kelembapan dan menyegarkan kulit. Gunakan selepas Buih Pembersih Normal.
Cara-cara: Pamkan pada kapas dan sapu ke seluruh muka dengan cara ke atas. Gunakan selepas Buih Pembersih(jerawat).
4. Krim Kecantikan (20gm) RM65.00

Kandungan AHA dari pati buah-buahan yang segar mampu merangsang pertumbuhan sel-sel kulit baru yang mati akibat melanin seperti jeragat, bekas jerawat dan parut-parut lama. Sesuai untuk smua jenis kulit. Gunakan pada waktu siang dan malam.Cara-cara: Sapu pada seluruh muka dan ratakan. Gunakan pada waktu siang dan malam selepas Penyegar atau Losyen Rawatan.5. Krim Pelindung UV(20gm) RM70.00
Mengandungi Vitamin B2 & E serta ramuan khas untuk melindungi kulit dari sinaran Ultra ungu yang boleh menyebabkan sel kulit mati dan kusam. Ia juga dapat mencerah dan melicinkan kulit. Gunakan pada waktu siang selepas Krim Kecantikan.Cara-cara: Sapu pada seluruh muka dan ratakan. Gunakan pada waktu siang selepas Krim Kecantikan.
PRODUK SAMPINGAN

Alamilah sentuhan rangkaian penjagaan wajah terbaru yang diekstrak dari bahan semulajadi khusus untuk mereka yang mengidamkan wajah yang bersih berseri bak mawar yang mekar......

1. Losyen Rawatan (60ml) RM45.00
Rumusan glikolik dapat mengembalikan keseimbangan minyak secara semulajadi. Ia juga membantu dan merangsang proses pengelupasan sel kulit mati secara lembut dan halus sambil menambahkan kolagen di kulit muka.

2. Losyen Anti Jerawat (60ml) RM35.00
Losyen ini dapat mematikan jerawat dan bakteria yang terdapat pada permukaan kulit muka kerana ianya mengandungi antibiotik yang berkesan. Ia juga amat berkesan untuk mencegah pertumbuhan jerawat baru dan seterusnya menanggalkan parut-parut jerawat.

3. Losyen SPF 33 (60ml) RM65.00

Losyen yang lembut ini berupaya melindungi wajah daripada sinaran matahari. Ianya tidak berminyak serta melambatkan proses penuaan.

4. Krim Pengelupasan (5gm) RM37.00
Krim ini mampu membuang sel-sel kulit mati secara lembut. Ia bertindak lebih berkesan dengan mengembalikan kelembutan dan kehalusan kulit seperti kulit bayi. TIDAK SESUAI UNTUK KULIT YANG BERJERAWAT.

5. Krim Anti Kedut (20gm) RM65.00

Krim ini di adun dari gabungan 11 jenis minyak tumbuh-tumbuhan. ia dicipta khas untuk menghalang garis-garis halus dan kedutan pada kulit muka. Sesuai untuk kulit matang, berkedut dan mengelupas.

6. Pelembab Muka (60ml) RM45.00
Diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu pati bunga-bungaan dan tumbuhan. Ianya dapat melembabkan kulit yang kering serta melembutkan nya. Tidak digalakkan dalam tempoh rawatan.


7. Scrub Muka (60ml) RM40.00
Scrub ini mampu untuk menanggalkan sel-sel mati pada kulit muka. Ia jaga dapat menghilangkan jeragat dan bintik-bintik hitam sekaligus merangsang pertumbuhan sel-sel kulit baru dan menjadikan ianya halus dan gebu.
PETUA KECANTIKAN


Secara umumnya wanita harus menjaga kulitnya dari berbagai gangguan. Tindakan yang patut dilakukan adalah berikut:

• Cuci tangan sehingga bersih sebelum menyentuh wajah anda
• Lakukan cleansing kulit wajah pada pagi dan malam hari. Perlu dilakukan di malam hari – meski anda tidak bersolek, kerana wajah mudah dinodai oleh debu. Perlu juga dilakukan pada pagi hari, kerana kulit anda mengeluarkan lemak dan kotoran pada malam hari.
• Di malam hari, luangkan waktu untuk memijat kulit untuk menstimulasi sirkulasi pertukaran sel-sel pada kulit. Pijatan lembut selama 2 minit boleh menghilangkan keletihan, menyantaikan wajah dan memberi kecerahan kulit.
• Banyaklah minum air kosong.

Untuk kulit kering:
• Berilah kesenangan setiap saat.
• Ubah jenis produk perawatan kulit sesuai musim, iklim, dan gaya hidup Anda: lingkungan ber-AC, kehidupan di alam terbuka
• Mulailah menggunakan produk perawatan anti-ageing, segera setelah tanda penuaan muncul. Hal ini kerap terjadi lebih cepat untuk jenis kulit Anda (utamanya di area sekitar mata)
• Hindari mandi dengan air panas, ada baiknya memakai bath oil

Untuk kulit sensitif:• Hangatkan dulu produk perawatan di genggaman tangan sebelum Anda memakainya. Lakukan perawatan kulit tanpa menggosok
• Sebaiknya gunakan jari jemari daripada kapas muka, kain atau tisu.
• Gunakan penyembur air, jangan membasuh melalui keran air.

Untuk kulit matang:
• Pilihlah produk perawatan kulit anti-ageing tergantung pada keadaan kulit, keperluan dan musim.
• Leher, mata, dan tangan Anda boleh mencacatkan keindahan penampilan, jadi imbangi mereka dengan perhatian yang lebih.
• Di setiap pagi yang menyulitkan, janganlah ragu buat menggunakan produk kecantikan yang sesuai, yang boleh melembutkan permukaan kulit.
• Sering terdedah kepada sinaran UV, boleh menyebabkan kedut dan noda di kulit.

Untuk kulit berminyak:
• Lindungi dirimu dari sinar matahari langsung, dan penimbunan lemak di kulit wajah
• Jangan mengeluarkan jerawat dan beruntusan di wajah secara swalayan
• Lakukan perawatan peeling pada wajah sekali hingga tiga kali seminggu.

No comments:

Post a Comment